Bergkneuter Academy

2019-11-21 Artikel Bergkneuter Academy ED (site).jpg

 

2019-10-19 Artikel Bergkneuter Academy ED (site).jpg

Helaas zit carnaval 2019 in het Bergkneuterrijk er alweer op. Vele jonge kneuters en kneuterinnekes hebben samen deelgenomen aan dit geweldige feest en waren tijdens de Handelse Optocht te bewonderen met prachtige creaties. Omdat KS de Bergkneuters en KC De Havelt deze Handelse carnavalscultuur en de daarbij behorende Optocht willen behouden, is er afgelopen carnavalszaterdag tijdens de Jeugd Bonte Middag een uniek project gepresenteerd, welke volgend schooljaar van start gaat : De Bergkneuter Academy.

De Bergkneuter Academy is een scholenproject, dat kinderen educatie geeft op het gebied van het cultureel erfgoed van Carnaval.

Een eerste initiatief van de Bergkneuter Academy is de “Masterclass Carnavalswagens Bouwen”. Tijdens interactieve gastlessen op Kindcentrum De Havelt, leren kinderen over het bouwen van carnavalswagens. In lessen als handvaardigheid, tekenen en techniek krijgen de kinderen van groep 5 t/m 8 uitleg van ervaren gastdocenten. Hierna is het de bedoeling om een groepje te vormen met fanatieke kinderen, die zelf (buiten schooltijd) aan de slag gaan om een echte carnavalswagen voor de Handelse Optocht te bouwen.

Meer informatie over hoe de Bergkneuter Academy verder precies vormgegeven gaat worden zal nog volgen. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Alle hulp, sponsoren en ideeën zijn van harte welkom. Heb je bijvoorbeeld nog gereedschap, een pak laselektrodes, vlechtdraad, constructive- of betonijzer liggen ? Of heb je een ruimte over waar de kinderen hun wagen kunnen bouwen ? Heb je zelf misschien wel zin om de kinderen te helpen ? Stuur een mailtje naar debergkneuters@hotmail.nl

Of neem contact op met een van de commissieleden :
Brenda Korsten         06-31943307
Paul Geerts               06-18401632
Peter van den Bosch  06-14760700
Jop de Wit                06-53543576

Bergkneuter Academy.jpg

       © 2022 K.S. De Bergkneuters.