Prinsenbal

Het Prinsenbal werd begonnen met het afscheid nemen van prins Peer III, die na een schitterend regeringsjaar wordt opgenomen bij de Ex-Prinsen.

Daarna was het rond 11 over 11 tijd voor de bekendmaking van de nieuwe (57e) prins van ons Bergkneuterrijk. Nadat de gordijnen van het podium open gingen zagen we dat er wat klanten aan de Kneuterbar zaten die op zoek waren naar de nieuwe 57e Prins der Bergkneuters. In de zaal waren er ondertussen een aantal Elvis-achtige figuren te zien die er lustig op los swingden op Rock ’n Roll muziek. De klanten van de Kneuterbar, Jop en Ex-Prins Peer III namen het woord en hadden zin in een muziekje en namen zo door de keuze van een aantal nummers op de reusachtige jukeboks op het podium een aantal tips door die moesten duidelijk maken wie de nieuwe 57e Prins der Bergkneuters zou worden. Uiteindelijk was de druk op speaker van de jukeboks niet meer te houden en kwam onze nieuwe Prins eruit gestapt. Nadat onze Grootvorsten hem ontdaan hadden van zijn overall, helm en bivakmuts bleek dat Prins Gijs dun Urste als 57e Prins gaat regeren over ons Bergkneuterrijk !!

In het dagelijks leven heet hij Gijs van Hoogstraten, hij is 27 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Anouk Smits op de Varelaar. Hij werkt bij Beter Bed als logistiek medewerker.
In zijn vrije tijd is hij coach van Handel 4.
Zijn grote hobby is muziek en is daarin op vele fronten actief. Al vele jaren speelt Gijs trompet bij onze Hofkapel De Bergtoeters en Fanfare St. Cecilia en verder bespeelt hij de grote trom bij Sambanda. Ook begeleidt Gijs vanaf dag 1 de Jeugd-Hofkapel van K.S. De Bergkneuters, ”De Bultbloazers”.
Met vriendengroep De Taphangers heeft hij jarenlang wagens gebouwd voor de Carnavalsoptocht van Handel.
Sinds zijn 16e is Gijs jeugdleider van Stichting Jeugdbelangen, al met al een echte aanjager voor de Jeugd in Handel.

Prins Gijs d’n Urste regeert onder het motto :

Samen maken we er wa van, dè vuul ik op m’n klompen an !

Prins Gijs I.jpg

Onze hofcineast heeft een mooie samenvatting gemaakt van het Prinsenbal, deze film is te bekijken via Kneuter TV

       © 2019 K.S. De Bergkneuters.